Siirry pääsisältöön

LUKU 12

 NYT KARIN

12 Verimorsiamet

   Yksi Vihersaaren haukkapääskyistä nousi korkeuksiin ilmavirran myötä. Se liiti ympyrää, mikä nosti petolintua aina vain ylemmäs. Yllättäen haukka veti siipensä suppuun ja lähti syöksyyn. Se nappasi maanpinnalta kynsiinsä kokoonsa nähden suuren nisäkkään. Ehkä rusakon, joka ei ehtinyt tajuta, mikä siihen iski.

   Karin katseli virtaviivaista syöksylintua ja ihmetteli, mitä se teki näin pohjoisessa. Haukkapääskyt pesivät vain Vihersaaren Luulinnakkeissa ja sieltä Roman II:een oli pitkä matka. Karin ei tiennyt, että haukkapuhujat käyttivät ruskeansävytteisiä petolintuja viestinviejinä. Upea eläin oli saanut viikinkityttären hetkeksi unohtamaan, missä oli.

   Karin ja kymmenkunta muuta naista oli sullottu isoon häkkiin, jota veti vankkureissa Kidesiltaa pitkin pari vanhaa hevosta. Suunta oli kohti Roman II:a. Heidät oli valittu sillan edessä leviävillä Sotanurmilla. Moni oli kuollut kauhujen vaelluksella Pohjoismetsän läpi. Osa oli tullut raskaaksi. Maraudere oli valinnut ensin heidät pohjoiseen suuntaavaan kulkueeseen.

   Meriviikingit eivät vielä olleet voineet tietää raskaudesta muusta kuin naisten omasta ilmoituksesta. Karinin kierto oli juuri päättynyt, mutta hän oli silti harkinnut valehtelevansa. Ehkä tulevat äidit pääsisivät helpommalla. Edes vähän aikaa. Hän oli hylännyt ajatuksen. Maraudere ei kuitenkaan tuntisi armoa. Muut häkkiin valitut olivat olleet vangituista kauneimpia.

   Karinin oli pakko olla ollut kylmän laskelmoiva. Hän oli aina tiennyt olevansa miesten silmissä haluttava. Se oli tullut vangittunakin jatkuvasti todistetuksi. Hän ei ollut välttynyt raiskaukselta yhtenäkään yönä. Luonnon herääminen kevääseen oli irvokkaalla tavalla korostanut vangittujen kohtaloa. Kesä ei toisi mukanaan mitään hyvää ja kaunista. He olivat raahautuneet lumesta vapautuvan metsän läpi päivä kerrallaan.

   Yöt olivat olleet pahenevaa painajaista. Raiskaukset eivät olleet vähentyneet. Ne olivat lisääntyneet. Kun meriviikingit olivat kyllästyneet, he olivat koventaneet otteitaan saadakseen aina vain enemmän tuskaa irti. Vain uhrien kärsimys oli enää kiihottanut heitä. Kenenkään lihaa ei kuitenkaan ollut vahingoitettu vakavasti. Henkeä sitäkin enemmän. Oikeastaan kaiken toivon nielevää oli ollut tajuta syy siihen. Kyky synnyttää.

   Istuva Karin pompahteli tahtomattaan paikallaan häkkivankkurin vieriessä pitkin töyssyistä Kidesiltaa. Oikeasti se ei ollut silta. Kidevuoret vain jatkuivat mantereelta Roman II:een, mutta tekivät sen maan alla. Mantereen ja saaren välisen salmen vuoret kulkivat meren pohjankin alla, mutta huiput puhkoivat merenpintaa koko matkan kohotakseen saarella taas vuoristoksi.

   Maraudere oli rakentanut huippujen muodostamien saarien väleihin siltoja, jotta Roman II:een pääsi ratsastamalla. Saarille oli muodostunut eri kokoisia kyliä, joista osaa pystyi kutsumaan jopa pieniksi kaupungeiksi. Kidesiltaa kutsuttiin joskus myös sadan peninkulman sillaksi, mutta kukaan ei oikeasti ollut mitannut sen pituutta.

   Kidevuoristo oli saanut nimensä laajojen vuorikidemuodostelmien vuoksi. Parhaimmillaan kokonainen vuori näytti muodostuneen vain vuorikristallista, joka taittoi valoa omalaatuisella tavallaan. Moni merestä kohoavista huipuista oli suurelta osin vuorikristallia. Yhdessä tyynen merenpinnan kanssa se aiheutti huikeita valoilmiöitä auringonlaskun aikaan.

   Monet maailmanmatkaajat vertasivat Kidesiltaa kuuluisaan Apiarin kristallikaupunkiin. Kovin usea matkaaja ei tosin Apiariin asti tietään löytänyt. Valapattokaupunkiin ei tavallisissa asioissa päädytty. Harvassa ovat nekin, jotka uteliaisuuttaan marauderen pääkaupunkiin kävivät. Yleensä vierailijat olivat kauppiaita karavaaneineen tai laivoineen. Karin joutui myöntämään itselleen, että kiteen ja valon tanssia kuvaavat tarinat olivat vain kalpea varjo todellisuudesta.

   Aluksi loputtoman kävelyn taukoaminen tuntui sanomattoman hyvältä. Kuin levolta. Kidesillan maisemat näyttivät metsässä kasvaneista naisista lapsuuden saduilta. Karin ei voinut olla miettimättä naisia ja tyttöjä, joiden luut valkenisivat Pohjoismetsässä. Ystäviä, naapureita. Oman kylän väkeä. Hän oli viikinkitytär, eikä unohtaisi. Hän uhmaisi vihollista loppuun asti.

   Valinta oli ollut yksioikoinen. Häkkiin tai takaisin jonoon. Mitään selityksiä ei ollut annettu. Kukaan ei ollut uskaltanut kysyä. Se tie oli kuljettu läpi useaan otteeseen. Vastaus uteluihin tuli aina piiskalla. Jos oli ollut onnekas, kysyjän naama ei ollut ollut enää illalla vangitsijoiden mielessä. Jos oli, vastaus oli ollut perusteellinen.

   Karin oli katsellut jonoon jääneiden lähtöä. Soturit vankeineen olivat kääntyneet pohjoiseen. Sama naisjono oli lähtenyt raahustamaan eteenpäin. Vain häkkiin sullotut olivat puuttuneet. Karin oli kuullut, kuinka ainainen karjunta ja ruoskan paukahdukset olivat etääntyneet hitaasti. Hän oli huomannut silmäkulmastaan haukkapääskyn.

   Karin ei pitänyt niistä ilmeistä, joilla heitä katsottiin. Vartijoiden julma ja välinpitämätön asenne oli käynyt päivien, viikkojen ja kuunkiertojen kuluessa tutuksi. Nyt rahvas tunki kylissä ja Kidesillalla vastaan tullessaan tuijottamaan naisia häkin kaltereiden välistä. Ilmeissä oli jotain kummallista. Se oli sekoitus vahingoniloa, sääliä ja julmuutta. Karin kuuli usein kuiskittavan yhtä sanaa. ”Verimorsian.”

   Se kammotti. Pelko juonsi juurensa kummitusjuttuihin, joilla he lapsina olivat pelotelleet toisiaan iltanuotiolla. Muistikuva Dyer Morgarista kirves käsissään karjumassa Jenny vieressään katosta roikkuen tunki väkisin mieleen. Karinia puistatti. Kykenisikö hän ikinä unohtamaan. Pitäisikö hänen edes yrittää?

   Miten muiston voisi kestää hylkäämättä sisartaan? Kauhu ja inho olivat kiertäneet kehää. Päivästä päivään. Karin oli onnistunut välillä työntämään kuvan verisestä Jennystä taka-alalle, mutta kuiskaukset verimorsiamista iskivät kuin tikari.

   Näkymä oli itseasiassa komea. Karinin pelko alkoi silti yltyä. Kauhu kiristi kurkkua. Kuuluisa Kideportti kohosi lähes sadan askeleen korkeuteen. Se oli puhkaistu vuorikristallista muodostuneeseen seinämään ja johti itse kaupunkiin. Mahtipontisesti koristellun portin kohdalla Kidesilta oli kymmenen kertaa sata askelta leveä ja lähti hitaasti kaventumaan mannerta kohti mentäessä.

   Se ei ollut enää millään tavalla silta, vaan merestä kohonneen vuoren tasainen laki. Kideportin edessä oleva iso tori toimi markkinapaikkana heidän kulkiessaan sen läpi. Tärkeämpien tapahtumien aikana kala- ja hedelmäkojut kärrättiin syrjään yleisön täyttäessä aukion.

   Torin laidoilla ennen pudotusta mereen oli miehen rintaan ulottuva ikivanha kiviaita. Siinä oli vielä jäljellä muinaisten soturikuninkaiden kivipatsaita kannatelleet jalustat. Itse patsaat olivat kadonneet historian pölynä ajan tuuliin. Edes tarinat muinaisista sankareista eivät enää olleet elossa.

   Patsaiden alustat oli entisöity uuteen tarkoitukseen. Niitä sanottiin nyt pisaratasanteiksi. Kaukana alhaalla vellovaan mereen putoilivat marauderelle tarpeettomiksi käyneet pisaran lailla. Vammaiset, hullut ja muuten puutteelliset oli suljettu häkkeihin jalustojen päälle.

   Lihan ja hengen liiton tuli marauderessä olla virheetön. Vain selvästi vammaiset vauvat heitettiin mereen saman tien synnytyksen jälkeen. Muut saivat odottaa häkeissään vuoroaan kansan pilkattavina. Se oli marauderessä yleinen tapa, jolla kasvatettiin rahvaan luonnetta. Osaa rikollisista ei rangaistu heti, vaan suljettiin häkkeihin odottamaan Sadepäivää, jolloin pisarat putoilivat.

   Koko Roman II odotti Sadepäiviä, jotka järjestettiin vuodenkierron pimeimpänä ja valoisimpana päivänä. Ne olivat marauderessä koko kansan karnevaaleja. Pääkaupungin ulkopuolella puutteellisia heiteltiin alas jyrkänteiltä tai upoteltiin lampiin. Keinoilla ei ollut niin väliä. Tärkeintä oli ajatus.

   Karin tarkasteli häkkeihin suljettuja vankkureiden vieriessä ohi. Kaikki vangitut näyttivät nälkäisiltä ja janoisilta. Karinin kävi sääliksi jälkeenjääneitä. Moni hihitti itsekseen, vaikka oli selvästi riutunut. Karin oli toki aiemminkin nähnyt vajaita, mutta sylvadere piti heistäkin huolta.

   Kideportin lähestyessä Karinille avautui esteetön näköala valtavaan kalliomosaiikkiin, joka oli pala palalta kiinnitetty vuorenseinämään portin länsipuolelle. Se esitti Roman II:n kasvoja. Yksinvaltiaan kapeat huulet olivat kaartuneet ivalliseen hymyyn. Pitkästä aikaa hidastekoinen mosaiikki oli saatu valmiiksi.

   Razanin ja Vladekin kasvot eivät olleet yltäneet nenää korkeammalle, kun valta oli jo vaihtunut. Rodjakin päälakea oli viimeistelty, kun tämä oli lähtenyt järjettömälle sotaretkelleen Pohjoismetsän halki.

   Mosaiikin rakentajat samoin kuin kartanpiirtäjät olivat marauderessä arvostettuja ammattikuntia, joissa tietotaito siirtyi isältä pojalle. Yleensä jokainen sukupolvi joutui aloittamaan työnsä alusta ainakin kaksi kertaa. Marauderessä ylimmän vallan oli määrä siirtyä isältä pojalle, mutta niin ei ollut tiettävästi käynyt kuin kerran ja siitäkin oli aikaa.

   Häkkivankkurit vierivät portista sisään Roman II:een. Karin värisi.

   Kaupungin kadut olivat leveitä ja kivettyjä. Klaanien kaupunkipalatsit reunustivat niitä vieri vieressä. Kaikki tiet johtivat kohti Keskuspalatsia, jonka edessä oleva aukio kuhisi elämää. Marauderen vallan ydin oli suosittu nähtävyys. Tie portilta keskelle kaupunkia oli täysin suora. Se ei edes kaartanut kertaakaan.

   Roman II:n palatsi oli valtava rakennus sipulia muistuttavine torneineen. Pääsy sinne oli hankalaa. Saapujien piti ohittaa kolme vartiota ja luovuttaa aseensa. Vankkurit, valjakot ja muut kulkuneuvot tutkittiin tarkasti. Naiskuljetus ei ollut poikkeus. Karin ei ymmärtänyt, miksi metsässä tarponeita rähjäisiä naisia vietiin upean palatsiin. ”Verimorsian!”, ”Verimorsian!”, kuului hänen korvissaan.

   Kylpy lämpimässä vedessä tuntui käsittämättömän ihanalta. Ammeet olivat isossa kaakeloidussa huoneessa, joka oli täynnä höyryä. Ilma oli tulvillaan kylpyvedestä nousevia tuoksuja. Karin katsoi muita naisia nähden heidän kasvoillaan oman pelkonsa. Heitä oli raiskattu pitkään. Heitä oli häväisty ja hakattu. Mitä oli enää jäljellä ja miksi heidän piti olla sitä varten puhtaita ja tuoksua hyvältä? ”Verimorsian!”, ”Verimorsian!”, kaikui kaikkien mielessä, mutta kukaan ei uskaltanut sanoa sitä ääneen.

   Palvelijoilla, jos he nyt ylipäätään olivat palvelijoita, oli kummallisia vaatteita. Miehet olivat pukeutuneet mustaan nahkaan, naiset valkoisiin harsokaapuihin. Karinista tuntui kuin olisi palannut taas lapsuutensa nuotiotarinaan. Nyt se ei ollutkaan kummitusjuttu, vaan satu kauniista prinsessasta ja rohkeasta prinssistä. Vangitut viikinkityttäret antoivat mielikuvitukselle tilaa ja pakenivat kauhuja hetkeksi toisiin maailmoihin.

   Syöminen oli pitkästä aikaa nautinto. Ällöttävän rehulihan sijaan he saivat kunnollista ruokaa. Haudutettua lihaa, keitettyjä perunoita ja vihanneksia. He saivat jopa sokeroituja marjoja jälkiruoaksi. Vangit saivat vihdoin nukkua rauhassa. Moni ei siihen pystynyt, mutta jo entistä pidemmät pätkät unta tekivät hyvää. Naiset alkoivat väistämättä piristyä.

   Karin mietti asiaa syödessään lammasmuhennosta. Lihaa oli kypsennetty pitkään. Karin ei ollut ikinä syönyt mitään niin mureaa. Heitäkin kypsytettiin. Vankeja haudutettiin. Heitä valmisteltiin johonkin, mutta mihin? Tuskin heitä nyt syötäisiin, mutta mihin tarvittiin levänneitä ja syöneitä naisia. Halusiko hallitsija raiskata lihavia?

   Vaatimattomuus oli pakko unohtaa. Miksi he olivat valinneet kauneimmat? He joutuisivat synnyttämään marauderelle uusia sotureita. Se oli ollut selvää alusta lähtien, mutta miksi tämä lopullinen jako? Kauneimmat oli erotettu laumasta johonkin erityiseen tarkoitukseen.

   Heidän hyvinvoinnistaan huolehti enimmäkseen rouva Inex. Hän oli muiden palvelijoiden, myös miesten, päällikkö. Alaiset näyttivät arastelevan ja jopa pelkäävän emäntäänsä, mikä ihmetytti vangittuja sylvaderen tyttäriä. Heidän mielestään rouva Inex oli lähes herttainen. Hän jaksoi hymyillä ystävällisesti ja monet kiellot Inex esitti pehmeällä, lähes anteeksipyytävällä, äänensävyllä.

   Päivät kuluivat ja vankien vointi koheni kohenemistaan. Hyvät ateriat ja riittävä lepo tekivät ihmeitä. He olivat vielä nuoria ja toipuivat nopeasti. Palvelijat jopa sivelivät parantavia salvoja heidän haavoihinsa ja ruhjeisiinsa. Inex kertoi, kuinka heidän ihostaan tulisi pehmeä ja kimmoisa kuin juuri neidoksi kasvaneella tytöllä.

   Ongelmaksi jäivät yöt. Vaikka liha parani, henki ei. Painajaiset eivät hellittäneet. Naiset heräsivät joka yö siihen, että yksi heistä kirkui kuin kidutettava. Rouva Inex alkoi tarjota halukkaille yrttejä, jotka vaivuttivat niin syvään uneen, että painajaiset eivät herättäisi.

   Moni tarttui Inexin apuun. Karin ei. Hän halusi muistaa. Ilman sitä ei voisi kostaa. Jennyn kohtalo ei myöskään unohtuisi minkäänlaisessa huumauksessa. Siitä hän oli varma. Karin huomasi kauhukseen, että muutama heistä alkoi tottua nykyiseen eloon ja oloonsa. Itse hän oli varma, että he olivat kuin syöttöpossuja odottamassa teurastusta.

   Rouva Inex kammoksutti Karinia, mutta hän ei ymmärtänyt siihen syytä. Inex oli ystävällinen. Selvästi vanhempi kuin he, mutta tuskin paljoa. Nainen oli kuin kauan kadoksissa ollut isosisko, joka nyt halusi hyvittää poissaolonsa olemalla tarpeettomankin ystävällinen ja pitkämielinen.

   Inexillä oli pitkät ja suorat mustat hiukset, joiden värissä oli jotain outoa. Ne eivät näyttäneet värjätyiltä, mutta ikään kuin väri olisi silti muuttunut alkuperäisestä. Luonnollisen mustaa se ei ollut. Inexin kasvot olivat herttaiset. Vähän kuin sadun hyvällä haltijattarella. Ainoa särö oli puuttuva sormi, jonka tynkää peitti tyylikäs nahkatuppi.

   Karin oli kerran onnistunut katsomaan Inexiä suoraan silmiin. Yleensä naisen katse harhaili tavoittamattomissa. Se oli pelästyttänyt kunnolla. Karinoli nähnyt…tyhjää. Silmät olivat olleet oudon haaleat, lähes värittömät. Karinista oli tuntunut, että niiden takana oli vain loputon mustuus. Ikään kuin olisi katsonut alas syvään kaivoon. Sen jälkeen Karin oli parhaansa mukaan kartellut rouva Inexiä.

   Päivien ketju johti hämärään usvaan. Se oli kuin sumua. He astelivat hyvästä olosta toiseen. Kukaan ei kysynyt, miksi heitä palveltiin. Viikinkityttäret antoivat kysymysten olla kysymättä. Oli paljon miellyttävämpää leijua mukana.

   Karin tajusi, että heitä huumattiin. Hän ei silti halunnut tehdä asialle mitään. Olo oli liian hyvä moiseen vaivaan. Hälytyskellot soivat Karinin mielessä, mutta se tapahtui jossain kaukana. Hän käänsi kylkeä ja jatkoi leijumistaan muiden höyhenten seassa.

   Illallinen oli taas ylenpalttinen. He olivat ehtineet jälkiruokaan, kun rouva Inex tuli puhumaan heille.

   ”Rakkaat vieraat! Tai haluaisin jo kunnian sanoa teitä ystävikseni.”

   Kuului muutamia myöntäviä äännähdyksiä. Inex aloitti uudelleen pehmeällä äänellä.

   ”Rakkaat ystävät! Valitettavasti yhteinen tiemme on tullut päätepisteeseensä. En haluaisi olla dramaattinen, mutta tämä on viimeinen ateriani monen teistä kanssa. Ei kuitenkaan kaikkien, mutta en mene vielä asioiden edelle. Teillä on ollut hyvä olo viime aikoina, eikö olekin?”

   Inex suorastaan kehräsi antaessaan katseensa kiertää. Moni myönteli vaistomaisesti. Karinin silmäluomet tuntuivat raskailta. Hän tajusi käännekohdan olevan käsillä, mutta kaikki oli liian jähmeää. Inex jatkoi.

   ”Sillä on tarkoitus. Te olette syöneet unijuurta. Se tuo onnen lihaan ja henkeen. Unijuuri aiheuttaa vakavan riippuvuuden kertakäytöllä. Kun aine poistuu lihastanne, todellisuus iskee kuin nyrkki. Teistä tulee arkoja ja heikkoja kuin pikkuvauvoista.  Siinä mielentilassa te olette valmiita tapaamaan Roman II:n.”

   Karin yritti riuhtaista itsensä tuoliltaan pystyyn, mutta ei kyennyt edes nostamaan kättään. Inex maiskutteli huuliaan.

   ”Te olette kaikki valittuja. Te olette kaikki valmiita. Teistä tulee verimorsiamia. Pian te nukutte. Kun tulee heräämisen aika, hyvä olo on vain kaukainen muisto. Te olette herkässä tilassa ja valmiina verihäihin.”

   Karin liukui usvaan ja unohdukseen Inexin hymyillessä tyytyväisenä.

   Karinin tajunta palasi kuin lämminpeitto olisi kiskaistu hänen yltään keskellä jäätikköä. Turvallinen ja hämärä pesä vaihtui hyytävään tuuleen ja armottomaan auringonpaisteeseen. Mikään ei enää suojannut. Hän makasi kovalla pinnalla. Se teki kipeää. Karin ymmärsi tilanteen nopeasti. Hänet oli kahlittu alasti kiveä vasten. Rautakahleet ympäröivät kaulaa, ranteita ja nilkkoja. Rauta ja kivi satuttivat.

   Kipu oli pahempaa kuin sen olisi pitänyt olla. Tuska läpäisi lihan. Hän tunsi itsensä avoimeksi ja haavoittuvaksi kuin mato kalastajan koukussa. Pehmeä kaiken ympäröinyt usva oli enää vain muisto tai oikeammin hatara toive. Karin käänteli päätään niin paljon kuin kykeni. He olivat kaikki kammiossa. Kahlittuna vyötärön korkuisiin kivipaasiin tarjolle kuin juhla-ateria.

   Aika kului. Mitään ei tapahtunut. Karin tajusi, että se oli tahallista. Ruokaa haudutettiin lisää. Läheltä kuului nyyhkytystä. Moni heistä oli alkanut itkeä. Karin pidätteli kyyneleitä tahdonvoimallaan. Tietoisuus viivyttelyn tahallisuudesta ei auttanut. Pelko kasvoi silmänräpäys silmänräpäykseltä suuremmaksi.

   Temppu oli kuin huonosta kummitusjutusta, mutta toimi täydellisesti. Kammion korkea ovi aukeni hitaasti saranoiden kirskuessa. Ketään ei tullut sisään. Vangit vääntelehtivät kahleitaan kiskoen, mutta onnistuen vain vahingoittamaan itseään.

   Roman II:n ajoitus oli täydellinen. Nämä eivät olleet hänen ensimmäiset verihäänsä. Sulhanen astui hitaasti kammioon sisään ja jäi seisomaan morsiamiaan tuijottaen. Hän hymyili kädet ristissä, mutta ei tällä kertaa ivallisesti. Huulet olivat kaartuneet irvistykseen, joka oli täynnä himoa ja patoutunutta kiimaa, joka odotti tilaisuutta purkautua.

   Roman II oli alasti. Valtava hevosmainen kalu roikkui puolikovana jalkojen välissä. Hän oli kuin satujen rujo jättiläinen. Kaula kiinnitti kalun jälkeen katseen. Se oli sairasta lihaa. Ikään kuin pää olisi katkaistu ja poltettu uudestaan kiinni. Samalla kuumuus oli saanut lihan ensin kiehuman ja lopuksi jähmettymään. Hirviö ei voinut olla totta, mutta kun se oli.

   Naiset alkoivat kirkua vailla minkäänlaisia pidäkkeitä. He riuhtoivat kahleitaan kuin järkensä menettäneet eläimet. Kaikkien katse oli nauliutunut painajaismaiseen näkyyn. Hirviöön, joka oli tullut lihaksi heidän eteensä.

   Roman II nautti jokaisesta hetkestä. Lepattavat soihdut loivat varjoja hänen valtavalle ruholleen. Sulhanen suorastaan imi naisten kauhua heidän hengistään sisäänsä. Se kiihotti häntä. Hevoskalu alkoi kovettua entisestään.

   Roman II:n nautinnon tiellä oli ollut puutteellinen liha. Se ei ollut toiminut niin kuin piti, vaan estänyt kiihottumisen.  Ärsykettä oli pitänyt vahvistaa. Roman II oli tutkinut ihmisen seksuaalisuuden pimeintä puolta ja keksinyt keinon. Hän oli harjaannuttanut itseään ja hionut verihäät lopulliseen muotoonsa. Kolmesta jalastaan vajaa tynkäpoika oli löytänyt tavan saavuttaa hekuman huippu, eikä hän aikonut jättää sitä käyttämättä. Verihäiden sulhanen oli ylpeä maskuliinisesta voimastaan. Nyt hän oli mies.

   Roman II nautiskeli. Hän kiersi vuorotellen jokaisen morsianmensa luokse ja kumartui nuolaisemaan heidän poskeaan. Karin menetti täysin itsehillintänsä. Hän rimpuili kahleissaan ruhjoen nilkkansa ja ranteensa verille. Morsian kirkui estottomasti niin lujaa kuin kykeni. Muut tekivät samoin. Matkan aikana syntyneestä sisaruudesta ei ollut enää tietoakaan. Kaikki rukoilivat kauan sitten hylättyjä jumalia, jotta pelastus tulisi. Kaikki lupasivat kammion seinille tehdä hyviä tekoja. Ihan mitä tahansa, kunhan ei itse joutuisi valituksi.

   Roman II ei pitänyt kiirettä. Maailma oli täynnä aikaa. Sulhanen halusi nauttia luomastaan romantiikasta. Hän valikoi apuvälineitä sivupöydältä. Sulhanen esitteli niitä kaikessa rauhassa jokaiselle morsiamelle erikseen. Ne olisivat tarpeellisia. Lihan kanssa oli joskus ongelmia. Ensimmäinen valinta osui Karinin vierustoveriin. Roman II aloitti. Karin ei kyennyt enää huutamaan. Hän sulki silmänsä ja toivoi pyörtyvänsä. Se jäi toiveeksi. Jenny! Karin tunsi lämpimien veripisaroiden osuvan kasvoihins   

 SEURAAVA LUKU VIIKON KULUTTUA.